fbpx

365 PUBLISHING
Tel. +46 (0)21 4506440
Epost: redaktionen@hitodit.se
Trefasgatan 3, 721 30 Västerås, Sweden
www.365publishing.se

Världsledande teknik och globala karriärmöjligheter

Världsledande teknik och globala karriärmöjligheter
2023-08-07 Tobbe365
Text: Lena Bergman

På Hitachi Energy finns det en roll för alla som är intresserade av teknik, samhällsfrågor och hållbarhet. För att driva den gröna energiomställningen samspelar här allt från montörer och ingenjörer inom mjukvara och konstruktion till chefspositioner inom finans och specialister inom hälsa och säkerhet.

Svensk ingenjörskonst har legat i framkant ända sedan el blev tillgängligt för de breda massorna. I över 130 år har Hitachi Energy bidragit till samhället med robust elförsörjning. De senaste åren har tekniska lösningar som HVDC (högspänd likström) och olika system för ökad elkvalitet fått ett ordentligt uppsving i samband med att samhället elektrifieras och fler förnybara energikällor integreras. Idag är Hitachi Energy världsledande med produkter och system för elförsörjning på en marknad som kokar. 

– Vår långa erfarenhet, innovationsutveckling och teknik gör oss till en nyckelspelare vad gäller energiomställningen både här i Sverige och globalt, säger Tobias Hansson, vd, Hitachi Energy i Sverige.

Från Ludvika är steget ut i världen inte långt. På Hitachi Energy finns hundratals olika roller och många möjligheter till en global karriär.

” Hoss oss jobbar människor med över 60 olika nationaliteter och stora möjligheter att jobba från Sverige men med hela världen som arena.

I Ludvika arbetar Hitachi Energy med världsledande teknik som är en nyckel i den gröna energiomställningen.
Hitachi Energy har tecknat ett av Sveriges största exportkontrakt någonsin. Företaget ska leverera HVDC-teknik till den tysk-nederländska stamnätsoperatören TenneT för cirka 147 miljarder kronor

Bidrar till ett hållbart samhälle

På Hitachi Energy utgår allt arbete från att skapa långsiktig hållbarhet för alla. Värdegrunden har till stora delar förblivit densamma sedan 1883: det centrala i företagskulturen är nyfikenheten och viljan att lära sig nytt. Allt för att i slutändan kunna bidra till ett mer hållbart samhälle.

– I Sverige tar vi el för givet. Så ser det inte ut i resten av världen, där ungefär tio procent av befolkningen saknar stabil elförsörjning. Att få tillgång till el är livsförändrande. Plötsligt kan man enklare laga mat, läsa läxor efter mörkret fallit och kommunicera med omvärlden. Elförsörjning gör skillnad, och behovet kommer bara öka framöver, säger Jenny Lundberg, HR-chef för Hitachi Energy i Sverige.

Tobias Hansson, vd Hitachi Energy i Sverige
”Hitachi Energy vore inget utan våra medarbetare som kontinuerligt har möjligheten att lära och utvecklas på en arbetsplats där mångfald och inkludering finns i vårt DNA”, säger Jenny Lundberg, HR-chef.

Ska rekrytera 1 000 nya medarbetare

Även om Hitachi Energy har hela världen som sin marknad, så finns hjärtat av verksamheten i Sverige, och störst är siterna i Ludvika och Västerås. Här växer verksamheten kraftigt och det kommande året behöver 1 000 nya medarbetare rekryteras. Att företaget har hundratals olika roller att erbjuda gör att många stannar här hela sin karriär.

– Hos oss kan man ha en livslång karriär, antingen genom att ständigt fördjupa sig inom samma expertis, eller genom att byta mellan olika funktioner och enheter. Det är en uppmuntrande kultur där vi är måna om att varje enskild medarbetare ska ha möjlighet att uppnå sin fulla potential – oavsett om du har arbetat här en längre tid, kommer in mitt i karriären eller är nyutexaminerad, säger Jenny Lundberg. och fortsätter:

– Det livslånga lärandet kommer också från vår stora mångfald. Hos oss jobbar människor med över 60 olika nationaliteter och det finns stora möjligheter att jobba från Sverige men med hela världen som arena, samt att arbeta utomlands på egna kontor och våra kunders site. Olika perspektiv, erfarenheter och kompetenser bidrar till en väldigt innovativ miljö, där personlig utveckling är en naturlig del.

 

Hitachi Energy växer kraftigt och de kommande året behöver företaget rekrytera 1000 nya medarbetare
FAKTA: Hitachi Energy

Hitachi Energy, grundat i Sverige som Asea och sedan ABB, har sedan starten 1883 utvecklat effektiva och hållbara innovationer – en erfarenhet som idag gör det möjligt att ta stora kliv mot en grön energiomställning. Vårt fantastiska team med 4 500 medarbetare i Sverige jobbar med världsledande teknik inom energi, industri och transport. Vill du bli en av oss, och bidra till en bättre värld – på riktigt? Spana in vår hemsida för att hitta din nya utmaning!

 

hitachienergy.com/se/sv