fbpx

365 PUBLISHING
Tel. +46 (0)21 4506440
Epost: redaktionen@hitodit.se
Trefasgatan 3, 721 30 Västerås, Sweden
www.365publishing.se

Sommar i Örebro 2023

Sommar i Örebro 2023
2023-06-28 Tobbe365
Decorative Images

I Örebro finns fantastiskt mycket att se och göra. Svalkande dopp, mysiga utflyktsmål och pulshöjande äventyr. Här har vi samlat våra bästa tips för sommarlediga dagar i Örebro.

Vasasommar på Örebro slott

Fullt av aktiviteter för stora och små. I år är det 500 år sedan Gustav Vasa valdes till kung i Sverige. Det historiska året uppmärksammas förstås på Örebro slott, som i sommar visar ”Gustav Vasa talar ur skägget, en utställning om makt”.

På slottet kan man dessutom utmana varandra i Vasakampen och följa med på guidad visning. Barnen får naturligtvis inte missa att hälsa på hemma hos Lilla spöket Laban som nu bor i barnens Vasatorn! Där utlovas mycket skoj och bus.

Lek vid Örebro Slott

Barnens bästa Örebro

Semesterdags med familjen – här är fem tips på roliga saker för barn:

 

1. TIDSRESA I GAMLA KVARTEREN – I Wadköping finns mycket kul att göra, bland annat i Lekladan där man får prova på olika sysslor som de gjordes förr.

2. BAD OCH BUS PÅ GUSTAVSVIK – Lost city är ett häftigt badäventyr i djungeln. Äventyrsbadet på Gustavsvik lockar med stora åkattraktioner och roliga skattjakter.

3. EXPERIMENTVERKSTAD PÅ TEKNISKA KVARNEN – Kul museum med experimentcentrum för barn som vill testa och lära sig mer om elektricitet. Dessutom stora fina grönområden.

4. SATSA HÖGT I SÖRBYBACKEN – Utmana kompisarna i höghöjdsbanan eller susa fram genom trädtopparna i zipline-banan. Du kan också testa fotbollsgolf och paintball.

5. ÄVENTYRA I VARBERGASKOGEN OCH VOX-PARKEN – Händelserik skogspromenad! Sagostig, tarzandjungel och klättervägg är några av de äventyrliga aktiviteter ni kan upptäcka här.

Lost City på Gustavsvik
Höghöjdsbana Sörbybacken
Wadköping

Smaka den lokala maten

NÄRODLADE GODSAKER. I sommar finns flera chanser att uppleva mathantverk i toppklass. På Wadköpings matmarknad 12-13 augusti dukar lokala matproducenter och leverantörer fram delikatesser som ostar, kött, bröd och praliner. Den 2-3 september är det dags för Matre- san i Örebro län. Då har mathantverkare och krögare gemensam öppethelg runtom i länet och du har chans att upptäcka fantastisk lokal produktion och möta människorna bakom maten!

Wadköpings matmarkand

Fullspäckad konsertsommar 

MUSIK I MÄNGDER. Varma sommar- kvällar med bra musik – finns det något härligare? I sommar hålls flera utomhuskonserter i Örebro. Vad sägs om att lyssna på musik på en mysig amfiteater, på 58 meters höjd eller mitt bland åkrar och ängar?

Hooja I den mysiga gläntan Humlehagen kan du se artister som Jill Johnson, Miss Li och Thomas Stenström. Spelgården i Wadköping gästas bland annat av Linnéa Henriksson och på Hjälmarens största ö, Vinön, spelar Thomas Di Leva och Caroline Af Ugglas. Till Gustavsviks scen kommer både Benjamin Ingrosso och Hooja. Plus många fler och väldigt mycket mer musik. Sommaren låter bra i Örebro!

Miss Li och Hooja
Benjamin Ingrosso

Upptäck Hjälmaren med båt

ÅK UT PÅ BÖLJAN DEN BLÅ. I sommar kan
du njuta av Hjälmaren på flera sätt. Varför inte kryssa med M/S Gustaf Lagerbjelke och se både Hjälmaren och Hjälmare kanal. Det går dessutom turtrafik med M/S Sirena på Hjälmaren med stopp vid Vinön, Ässön, Katrinelund och Björkön. Här finns vackra natur och kulturmiljöer, perfekta för en picknick eller att njuta av i lugn och ro. 

MS Lagerbjälke