fbpx

365 PUBLISHING
Tel. +46 (0)21 4506440
Epost: redaktionen@hitodit.se
Trefasgatan 3, 721 30 Västerås, Sweden
www.365publishing.se

Sommar i Västerås 2023

Sommar i Västerås 2023
2023-06-29 Tobbe365

Storstad med hjär­tat på rät­ta stäl­let och mas­sor att göra. I Västerås njuter du av Mälaren både på land och till sjöss och du kan shop­pa eller äta på rik­tigt bra restau­ranger. Even­e­man­gen dug­gar tätt och det finns myck­et att göra.

Gå den myllrande Mälarpromenaden

FRÅN EN BADSTRAND TILL NÄSTA. Västerås är Mälarstaden och den fem kilometer långa Mälarpromenaden är kanske bästa sättet att upptäcka det på. Promenaden går från en badstrand till en annan, från Lögastrand till Framnäs. Soliga dagar är folklivet längs vägen fantastiskt, och här finns mycket att uppleva. Testa våghalsiga vattensporter i gästhamnen eller pausa på någon av de populära uteserveringarna vid Färjkajen. Här kan man också ta Elba färjan som tar dig ut i Västerås skärgård. Gör ett stopp på häftiga Steam Hotel eller i den lummiga Notuddsparken. Ta en glass på trevliga Lasse Färnlöfs plats och sätt dig sedan på en brygga och titta på båtlivet.

Lögarängen i Västerås – Foto Visit Västerås
Cyckelbro Lögarängen – Foto Visit Västerås
Steam Hotell spabad – Foto Visit Västerås
Elba Färjan – Foto Visit Västerås

Välkommen till en riktig äventyrsö!

ALLT FÖR FRILUFTSLIVET. Björnö är ett älskat utflyktsmål för generationer av Västeråsare. Friluftsparadiset i utkanten av stan lockar med mängder av aktiviteter både på land och på vatten. På sommaren kan du njuta av sol och bad på någon av de populära badplatserna, fina paddelvatten, MTB och motionsspår. På ön finns också friluftscentret Aktivt Uteliv Björnögården med häftig höghöjdsbana och uthyrning av MTB-cyklar, kajaker och stuguthyrning. Missa inte Wåffelbaren, det trevliga caféet på Björnögården. 

Björnöbadet – Foto Visit Västerås
Big Sup- Aktivt Uteliv
Höghöjdsbana- Aktivt Uteliv

Familjens tre favoriter roligt för både stora och små 

1. LÄNSMUSEET. Besök utställningen ”När då var nu” som på ett lekfullt sätt berättar den västmanländska historien från stenåldern till millennieskiftet. Extra kul i sommar är ett gäng dinosaurier som flyttat in på museet i lekutställningen Dino Deluxe.

2. VALLBY FRILUFTSMUSEUM. Riktig idyll med både djur och kultur. Följ med på djurvandring, ta ett varv på käpphästbanan eller lek handelsbod. På sommaren vaknar friluftsmuseets hus och gårdar till liv och för barnen finns då massor att göra.

3. KOKPUNKTEN. Här pumpar badrenalinet i häftiga attraktioner förlagda över åtta våningar i det ikoniska gamla ångkraftverket. Men det finns även ett barnland för de allra minsta, och en relax för livsnjutarna. 

Västmanlands läns museum
Vallby Friluftsmuseum
Kokpunkten

Ät gott på nya stjärnskott och gamla favoriter 

VÄSTERÅS SKÖNASTE UTE- SERVERINGAR. Det är restaurangtätt i Västerås och det lär finnas 70 uteserveringar i Västerås City. Få städer i samma storlek har så många restauranger nämnda i White Guide.Vi gillar Klang Market med finfint solläge på den stora uteserveringen på Aseatorget. Brasseri Stadsparken lockar med mysig uteservering vid Svartån med Stads- parkens grönska inpå knuten. Mocca Deli vid Stora Torget är riktigt populärt, precis som Marcel P:s uteservering mitt i stadsvimlet. Magnifik utsikt över sjön bjuder Mälarkrogens enorma brygga på. Vid Färjekajen njuter du av skönt häng på Magasinet, du äter fin fisk på Kajplats 9 och gott kött på A-grill.

Marcel P
Mocca deli
Brasserie stadsparken – Foto Visit Västerås
Mälarkrogen
Kajplats 9

Roa dig med konserter, teater och dans

FULLSPÄCKAD EVENEMANGSSOMMAR. På Västerås Officersmäss kan du njuta av musik i det fria, serverad tillsammans med god mat. Massor av bra akter, som Viktor Norén och Monica Mac, David Ritschard, Jill Johnsson och Weeping Wil- lows. Folkparken vid Mälaren bjuder in till bryggdans och konserter. Det största dragplåstret är Tommy Körberg som den 26 augusti spelar i den härliga miljön vid småbåtshamnen. I augusti bjuder Västmanlands teater in till Parkteater i Stadsparken. Då blir det blir allt från Sala Storbrand till allsång. Ta med filt och picknickkorg!

David Ritschard och Moonica Mac
Parkteater Västerås City

Mer om Västmanland

Välkommen till Västmanland! Från de djupa Bergslagsskogarna i norr till Mälarens och Hjälmarens glittrande böljor i söder bjuder Västmanland på storslagna naturupplevelser, fartfyllda utmaningar, historiska sevärdheter och skön avkoppling.
Vill du veta mer besök: www.visitvastmanland.com