fbpx

365 PUBLISHING
Tel. +46 (0)21 4506440
Epost: redaktionen@hitodit.se
Trefasgatan 3, 721 30 Västerås, Sweden
www.365publishing.se

Ingenjörerna trivs på Stora Enso Fors

Ingenjörerna trivs på Stora Enso Fors
2023-08-09 Tobbe365
Denna sida är ett samarbete med Stora Enso Fors

Bra balans och hållbarare förpackningsmaterial

Intressanta arbetsuppgifter, stark framtidstro och en bra balans mellan jobb och fritid. Det är bara några av fördelarna med att arbeta på Stora Enso Fors. Processingenjörerna Eric Nyberg och Karin Falgén trivs på den innovativa arbetsplatsen i Avesta. 

Stora Enso Fors är en högteknologisk industri som producerar förnybar och återvinningsbar lättviktskartong. Företagets förpackningsmaterial är viktigt – det kan ersätta plastprodukter i samhället. Att man verkar på en marknad med stor tillväxtpotential skapar en trygg arbetsplats för medarbetarna. Här finns en stark tro på framtiden. 

–      Jag är stolt över att arbeta på bruket. Stora Enso Fors står aldrig stilla. Det händer alltid nya saker. De är snabba på att anpassa sig och satsar både tid och energi på att utveckla nya produkter. Jag trivs jättebra, säger Karin Falgén, processingenjör på kartongmaskin 3. 

” Våra förpackningsmaterial är framtiden! Vi arbetar för att ersätta plastprodukter i samhället- så det är en stor marknad”, säger Karin Falgén, processingenjör på Stora Enso Fors.

” De är snabba på att anpassa sig och satsar både tid och energi på att utveckla nya produkter. Jag trivs jättebra.

Karin Falgén har arbetat här sedan 2019. Hon har en son på fyra år, och berättar att det går alldeles utmärkt att kombinera familjelivet med karriären på bruket.
–      Några av mina arbetsuppgifter innefattar daglig styrning. Jag går bland annat igenom produktionen från föregående dygn och inför de kommande 24 timmarna. Vad behöver vi undersöka, felsöka eller optimera för att kunna säkra produktionen. Ingen dag är den andra lik, men det passar mig bra. Jag blir lätt uttråkad, säger hon.

Förpackningsmaterial från Stora Enso Fors finns inom många olika branscher och möter konsumenternas krav.

Roligt arbeta inom industrin

Ibland samarbetar Karin Falgén med andra avdelningar. Kartongmaskin 2 är en av dem, och där är processingenjören Eric Nyberg stationerad. Han arbetade på Kvarnsvedens bruk i 31 år fram till att bruket lades ner. Nu har det gått ett år sedan han bytte arbetsplats – och han trivs bra. 

–      Jag har blivit otroligt väl omhändertagen. Det är väldigt bra stämning på Fors bruk. När jag arbetade på Kvarnsvedens bruk kallade jag mina kollegor för min andra familj. Nu har jag fått min tredje familj. Det är precis så man vill att en arbetsplats ska vara, säger han.

Även fast de två kollegorna har samma titel och båda har studerat på KTH, så har de olika kompetenser. Karin Falgén är kemiteknikingenjör, medan Eric Nyberg är maskiningenjör. Ytterligare en väg in på Stora Enso Fors är genom sommarjobb. 

–      Om du visar framfötterna är det stor chans att du blir kvar hos oss. Det är en bra arbetsplats och det är roligt att arbeta inom industrin. Här arbetar vi med produkter som det finns en framtid för, säger Eric Nyberg. 

” Många tror fortfarande att det är smutsigt och tungt att arbeta inom industrin men det stämmer inte”, säger Eric Nyberg, processingenjör på Stora Enso Fors.
Fakta Stora Enso Fors AB

Placering: Fors, strax nordost om Avesta
Verksamhet: En innovativ, högteknologisk och hållbar industri som producerar världsledande lättviktskartong för konsumentförpackningar
Omsättning: 350 MEUR
Anställda: 520
Kunder: Konverterare, varumärkesägare och detaljhandlare
Sök jobb på: jobs.storaenso.com