fbpx

365 PUBLISHING
Tel. +46 (0)21 4506440
Epost: redaktionen@hitodit.se
Trefasgatan 3, 721 30 Västerås, Sweden
www.365publishing.se

Idre Fjäll lockar med både lyx och drömskidåkning

Idre Fjäll lockar med både lyx och drömskidåkning
2018-12-10 Anders Gidlund
TEXT: Mats Jonsson

Långt norrut i Dalarna. Men längst söderut i fjällkedjan. Visst bjuder Idre på en del kontraster och en sak är säker: skidåkningen är magisk.


> SE ERBJUDANDE FRÅN IDRE FJÄLL

 

F yrtio pister, 26 liftar och tolv längdspår. Idre Fjäll är en bra destination för alla som älskar skidåkning. Här finns allt från Chocken, en av Nordens brantaste backar och en rejäl utmaning även för de mest erfarna skidåkarna, till specialutformade barnområden med lätt lutning, rullband och knappliftar som går riktigt sakta. Och den som är sugen på omväxling till skidåkningen kan ta en ridtur eller åka skoter eller testa hundspann i den gnistrande vita snön.

Idre Fjäll pulver
Idre Fjäll på toppen

Avsvalkningspoolen överraskar

När Idre Fjäll i slutet av 1990-talet ville ta hjälp av riktiga proffs för att utveckla den alpina skidåkningen inleddes ett samarbete med alpina landslaget, där Pernilla Wiberg fortfarande var aktiv. Pernilla hade under sina många år på resande fot dessutom börjat drömma om ett eget fjällhotell någonstans i världen, och till Luciahelgen 2003 stod Pernilla Wiberg hotel klart, alldeles vid kanten av Sydbacken. Det är ett riktigt ski-in och ski-out hotell med entré och skidförråd bara några trappsteg från backen.

– Efter en dag i backen eller spåret så är det skönt att slappna av i hotellets relaxavdelning. Sitta i bastun och beundra utsikten över norska fjällen är inte helt fel. Efter en stund i ångbastun kan du hoppa ner i avsvalkningspoolen som håller runt 17 grader, säger Ing-Marie Halvarsson, driftsansvarig på Pernilla Wiberg Hotel.

– Några gånger per vinter kommer det alltid några gäster för att berätta att vi har problem med bubbelpoolen: den är varken varm eller bubblar. Då förklarar vi att det är precis som det ska vara efter Pernillas önske­mål. Men till kommande vintersäsong blir de gäster som saknat värme och bubbel glada, för utanför bastun ska det nu bli en bubblade spapool.

Idre Fjäll barn

Pernilla besöker hotellet flera gånger per år och brukar ta med hotellets gäster ut på pistvisning, vilket är mycket uppskattat.

Pernilla servar och serverar

Pernilla Wiberg Hotel är ett lite lyxigt komplement till övrigt boende på Idre Fjäll och hotellets gäster brukar uppskatta både komforten och utbudet av aktiviteter som finns runt om på anläggningen.

– Pernilla besöker hotellet flera gånger per år och brukar ta med hotellets gäster ut på pistvisning, vilket är mycket uppskattat. Och bli inte förvånad om du hittar henne bakom baren när hon hjälper till att servera, säger Ing-Marie Halvarsson.

Renar i naturen är ett vanligt inslag.
Läs mer och boka på
» idrefjall.se

Sponsrat innehåll

PAKETERBJUDANDE FRÅN IDRE FJÄLL

SKIDÅKARPAKET
Idre Fjäll
Från 1 970 kr inkl. boende och skipass.

Njut av riktig fjällsemester och underbar vårskidåkning.
LÄS MER OCH BOKA

FJÄLLPAKET
Idre Fjäll
Från 3 830 kr

Skidåkarpaket – för den bekväme där allt ingår!
Logi, frukost, linne, avresestäd och skipass.
LÄS MER OCH BOKA

 

FJÄLLPAKET 
Pernilla Wiberg Hotel
Från 880 kr/person

Fjällpaketet Pernilla Wiberg Hotel – fjällvärldens mysigaste hotell.
Inkl. boende, skipass och frukost.
LÄS MER OCH BOKA.