fbpx

365 PUBLISHING
Tel. +46 (0)21 4506440
Epost: redaktionen@hitodit.se
Trefasgatan 3, 721 30 Västerås, Sweden
www.365publishing.se

Fjätervålen – fjäll på riktigt

Fjätervålen – fjäll på riktigt
2019-11-21 Anders Gidlund
Text: Lena Bergman Foto: Fjätervålen

Det är lugnet, naturen och avkopplingen som lockar gästerna. Givetvis även det faktum att skidåkningen är något alldeles extra. Fjätervålen är den okända pärlan i Dalafjällen.

Fjätervålen hör inte till de stora drakarna i fjällvärlden. Till den familjära skidanläggningen 20 minuter från Idre åker man för att uppleva lugn och genuin fjällnatur snarare än lyx, flärd och shopping.

– Till Fjätervålen kommer man för naturen och avkopplingen, plus förstås den fantastiskt fina skidåkningen, säger Sofie Andersson, marknadsansvarig på Fjätervålen.

Fjätervålen erbjuder skidåkning av hög internationell klass. Här finns Dalarnas högsta backe, 1002 meter över havet, och långa, breda nedfarter. Totalt erbjuds 18 välpreparerade nedfarter i olika svårighetsgrader.

– Fjätervålen passar dem som verkligen uppskattar bra skidåkning. Här får man åka mycket och behöver inte stå i kö. Våra gäster uppskattar de långa och välpreparerade pisterna, som tack vare de stora åkytorna inte blir uppåkta i första taget. Dessutom är offpistskidåkningen grym här, säger Sofie Andersson

Fjätervålen passar dem som verkligen uppskattar bra skidåkning. Här får man åka mycket och behöver inte stå i kö.

Mycket kul för barnen

Barnfamiljerna är i allra högsta grad välkomna till Fjätervålen. Barnen har ett eget område med knapplift och snäll lutning att träna i, och när de sedan vågar sig upp i nästa knapplift finns både en kul skicrossbana och en rolig skogsslinga. För de lite äldre barnen finns snöpark med hopp, rails och boxar.

– Vår skidskola håller mycket hög klass. Vi har några av Sveriges bästa skidcoacher som instruktörer, säger Sofie Andersson.

Men allt är inte alpint i Fjätervålen. Här finns även 48 kilometer preparerade längdskidspår som slingrar sig runt stugområdet och upp på fjället. Turskidåkningen är enastående med fina fjällspår i naturskön terräng som till stor del går genom ett naturreservat med helt orörd fjällnatur. För barnen lockar miniskotrarna, och en av årets nyheter är skoterturer med guide. Man kan också åka hundspann eller uppleva samekulturen i Sveriges sydligaste sameby vid ett besök i Fjätervålen.

Idre-passet ger mer skidåkning

Fjätervålen har tillsammans med anläggningarna Idre Fjäll och Idre Himmelfjäll gått samman om ett gemensamt skipass: Idrepasset. Det innebär 77 olika nedfarter med hög kvalitet och variation till alla skidfantaster.

– Det här är tre helt olika typer av skidanläggningar som kompletterar varandra på ett bra sätt. Med Idrepasset får våra gäster verkligen möjlighet att uppleva varierad skidåkning, säger Sofie Andersson.

Sofie ser fram emot en lång, vit vinter i Fjätervålen, fylld av skidsugna gäster:
– Till Fjätervålen kommer man för att umgås och åka riktigt mycket skidor. Vi är prisvärda både på skipass och boende, som i Fjätervålen innebär mysiga privatägda stugor med naturnära känsla.

Läs mer på : Fjatervalen.se