fbpx

365 PUBLISHING
Tel. +46 (0)21 4506440
Epost: redaktionen@hitodit.se
Trefasgatan 3, 721 30 Västerås, Sweden
www.365publishing.se

Här hos oss ska du ha det bra

Här hos oss ska du ha det bra
2023-08-07 Tobbe365
Denna sida är ett samarbete med Ludvika Kommun

Kreativitet, innovation och framåtanda har utvecklat Ludvika kommun i hundratals år. Vi fortsätter med det. Känn dig som hemma!

Ludvika är framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun.

Med Hitachi Energy i spetsen spelar vi en central roll i världens elektrifiering och den kraftfulla satsningen på hållbarhet. Här skapas förutsättningar för att klara klimatmålen och få grön el att färdas stora avstånd över jordklotet.

Här finns också familjebryggeriet Spendrups, som sedan starten för över 100 år sedan har vuxit till Sveriges ledande bryggeri, och upplevelsedestinationen Säfsen Resort. För att bara nämna några av de närmare 2 000 företag som har sin verksamhet i Ludvika.

I kommunkoncernen har vi cirka 2 700 anställda. Med vår gemensamma värdegrund Lagandan som grund jobbar vi varje dag efter principerna relationer, glädje, lärande och driv. Vi finns till för Ludvikabon och tar ansvar för att Ludvika ska vara en bra kommun att leva och verka i. 2022 utsågs vi till Sveriges bästa miljökommun i kategorin landsbygd.

I vårt levande centrum finns en härlig mix av restauranger och butiker. Här arrangeras även familjefesten Scenssommar, med aktiviteter och uppträdanden.
Hitachi Energy levererar högspänningsutrustning- och system till landbaserade och havsbaserade transformatorstationer och behöver anställa över 1000 medarbetare under de närmsta åren.
I kommunen hittar du flera hundra sjöar. Här finns alla möjligheter till båtliv, fiske och paddling.

Internationell skola

Vi har som mål att vara en av Sveriges bästa skolkommuner. Från och med hösten 2023 finns det möjlighet att få undervisning på upp till 50 procents engelska i årskurs sju på högstadiet. Läsåret 2024–2025 startar vår gymnasieskola VBU ett högskoleförberedande IB-program, där all undervisning är på engelska.

Kombinera jobb och fritid

I Ludvika har du nära till (nästan) allt. Vad sägs till exempel om att kunna åka långfärdsskridskor direkt efter jobbet? Eller ta en löprunda i skogen på lunchen? Här finns stora möjligheter att aktivera sig, oavsett årstid.

Upptäck spännande, naturnära upplevelser. Kanske på cyckel? I Ludvika går starten för Finnmarksturen: Sveriges äldsta långlopp på mountainbike.

Rikt föreningsliv

I kommunen finns över 350 föreningar. Oavsett om du gillar att bowla, cykla mountainbike, paddla eller spela teater törs vi lova att du snabbt hittar in i den varma gemenskapen här.

Snösäkra skideldoradot Ljungåsen lockar längdskidåkare från både när och fjärran.
I familjevänliga Säfsen finns 19 nedfarter, stugby och massor av andra aktiviteter – året runt. Roligt för både stora och små!
Känn historiens vingslag på gemytliga Hammarbacken och ät våfflor på populära Våffelbruket.

Bli en del av laget

Hos oss på Ludvika kommun finns över 100 olika yrkesgrupper. Alla anställda har tillgång till våra många förmåner. Bland dem ingår ett stort utbud av gratis eller subventionerad friskvård, fria bad i våra två badhus och friskvårdtimme/friskvårdspeng. Du hittar alla lediga tjänster på ludvika.se/ledigajobb.

 

Vi har flyttat till Ludvika

I Ludvika kommun bor närmare 27 000 invånare. Vi vill gärna ha sällskap av fler! Utöver centralorten Ludvika finns flera mindre samhällen; som Grängesberg, Saxdalen, Sunnansjö, Nyhammar, Grangärde och Fredriksberg.

Vi frågade fyra personer som har flyttat hit:

1. Varför flyttade du till Ludvika?

2. Vad är det bästa med att bo här?

Hanna Helin- Verksamhetsledare i Disponentparken Grängesberg
1. På grund av kärleken. Jag träffade en trevlig man från Ludvika
2. De trevliga människorna och den härliga naturen. Och det rika varierande kulturlivet. Det är härligt med alla traditioner som finns i Dalarna.

 

Anas Skaef – Planarkitekt
1. Det var arbetet som styrde. Tidigare bodde jag i Fagersta och pendlade till Ludvika i nästan ett och ett halvt år. Sedan jag flyttade hit 2018 slipper jag att arbetspendla, vilket är riktigt skönt.
2. Det finns många saker. En fördel med en stad av Ludvikas storlek är att det är korta avstånd till det mesta. Jag tror också att de sociala barriärerna är mindre än i större städer. I Ludvika är det enkelt att bygga personliga relationer, vilket underlättar integrationen och gör att man snabbt kommer in i samhället.
Foto: Hans Esselöv
Rebecca Hedberg, konstnär och inspiratör
1. Jag bodde i Stockholm i 7–8 år, men valde att flytta tillbaka till mina rötter. En stor anledning var längtan efter naturen, lugnet och familjen.
2. Framför allt naturen – och närheten till allt. Det är klart att man vill resa iväg ibland, men jag upplever att allt jag behöver finns här.
Joel Lidholm, samhällsplanerare
1. Jag fick jobb i Ludvika. Jag är född och uppvuxen i Hedemora, men ville bo nära jobbet. Det är mycket smidigare.
2. Det här gäller nog många mindre orter, men jag skulle vilja säga närheten till allt. Sedan finns det väldigt fina miljöer om man vill cykla eller ut och springa. Bland annat kan man cykla på den gamla banvallen runt Väsman.