fbpx

365 PUBLISHING
Tel. +46 (0)21 4506440
Epost: redaktionen@hitodit.se
Trefasgatan 3, 721 30 Västerås, Sweden
www.365publishing.se

Aktivera dig i Lofsdalen

Aktivera dig i Lofsdalen
2024-06-11 fialotta
Text och foto: Hit&Dit

Lofsdalen är en fantastisk plats för vandring, cykling och fiske för dig som älskar att utforska vildmarken och njuta av naturens skönhet. Beläget i Härjedalen i Jämtlands län erbjuder Lofsdalen en mångfald av fjälltoppar, tjärnar, strömmande vatten och skogar. Majestätiskt över byn reser sig fjället Hovärken 1125 m.ö.h. Därifrån utgår flera cykel- och vandringsleder.

Fjällvandra i Lofsdalen

Lofsdalen omges av vackra fjäll med flera toppar över 1000 m. Här finns ett brett utbud av vandringsleder för alla nivåer av erfarenhet och fysisk förmåga. På fjället Hovärken kan du ta bilen nästan till trädgränsen och sedan vandra multileden Panoramaleden som är handkappanpassad men också passar utmärkt för barn att vandra och cykla på. En lite större utmaning men ändå en kort tur på ett par timmar är att fortsätta vandringen upp på Hovärkens topp (1125 m ö.h.). Vid klart väder har du en fantastisk vy som sträcker sig över fjällmassiven långt in i Norge.

Lofsdalen

För att nå fjället från södra sidan sjön krävs en större ansträngning, men belöningen är stor. Vandra genom tall- och granskog som övergår till gles fjällskog med fjällbjörkar för att till slut nå kalfjället. Här finns flera toppar över 1000 meter för den som gillar att bestiga toppar. Våffelstugan är ett populärt besöksmål i väglöst land både sommar och vinter. Varva ner och lyssna på tystnaden, laga mat vid en fjällbäck eller tjärn. Eller hör du till dem som gärna springer på fjället? 

Cykla i Lofsdalen

 Sex år av planering, design och hårt arbete har kulminerat i Lofsdalen Fjällpark MTB, ett cykelområde designat för att erbjuda något utöver det vanliga. Beläget 800 möh finns över 25 km leder i olika svårighetsgrad och teknikområde med drops, hopp och roligheter. Signaturleden är den 5 km långa blå leden som sträcker sig runt fjället Hovärken med fantastiska vyer. Men Fjällparken MTB är inte det enda cykelområdet i Lofsdalen. 

Lofsdalen Bike-park

I närheten av Fjällparken finns även downhillanläggningen Lofsdalen Bike Park. Här finns 16 km leder i olika svårighetsnivåer, men alla med en fantastisk utsikt. På södra sidan sjön finns också flera cykelleder. Dessa är mer utmanande naturcykelleder. För att få ut det mesta av njutning kan en elcykel vara att rekommendera. Ta god tid på dig och njut av äventyrlig cykling. 

MTB Lofsdalen

Fiska i Lofsdalen

Oavsett om du föredrar flugfiske i strömmande vatten eller stilla fiske i Lofssjön eller någon av tjärnarna, är fisket i Lofsdalen en upplevelse i sig. Att ta en fisketur till en fjälltjärn eller båten ut på sjön en ljus sommarnatt med fjälltopparna i horisonten blir oförglömliga minnen. Det finns flera lättillgängliga vatten nära vägen dit du lätt tar dig med barn och andra fina fiskevatten som du når efter en vandring.

Fiska i Lofsdalen

Läs mer och boka på: www.lofsdalen.com