fbpx

365 PUBLISHING
Tel. +46 (0)21 4506440
Epost: redaktionen@hitodit.se
Trefasgatan 3, 721 30 Västerås, Sweden
www.365publishing.se

Turen går till Toronto

Turen går till Toronto
2017-01-02 Martina Sandberg
Toronto
FOTO: HONEST TRAVELLER

Kanadas största stad är också den trendigaste. Toronto är en fantastisk plats för att uppleva kultur, konst, mode och nattliv. Härifrån kan du också utforska den vilda och storslagna naturen i Kanada.

Toronto
Stadshuset i Toronto.
FOTO: PETER SPIRO

Shopping

Det finns ingen anledning att bläddra i något modemagasin för att få en försmak av säsongens nya trender. Ta bara en promenad längs Queen Street West, där du hittar allt som är hippt, trendigt och coolt. Området är ungt, pulserande och bohemiskt och har ofta jämförts med distrikten SoHo i New York och London, med sina många musikaffärer, caféer och klubbar.

Toronto har också ett unikt vintageutbud, gör ett besök hos Courage My Love (14 Kensington Ave) eller I Miss You Vintage (63 Ossington Ave) för det bästa vintagemodet.

Hockey

Det går inte att prata om Kanada utan att nämna hockey. NHL-laget Toronto Maple Leafs får passionerat stöd av stadens invånare. Det innebär såklart att det är långtifrån enkelt att få biljetter till deras matcher, men du kan alltid göra ett försök på www.ticketmaster.ca. Lyckas du inte få tag på biljetter kan du alltid besöka de bästa hockeybarerna som Real Sports på Maple Leaf Square för att se matcher antingen utomhus på torget eller inne på baren på deras 39-fots HD-skärm. För att uppleva en bit hockeyhistoria, besök Wayne’s (99 Blue Jays Way). Baren, som ägs av Wayne Gretzky själv, ligger ett stenkast från Maple Leafs hemarena.

Toronto
High Park i Toronto
FOTO: SOHAIB I

Arkitektur

Arkitekturintresserade bör ta sig till området Distillery District för en promenad. Det här hippa området är platsen för Nordamerikas största och bäst bevarade samling av viktoriansk industriell arkitektur, och även hemvist för många av Torontos hetaste designbutiker, unika caféer, hantverksbutiker, ljuvliga konstgallerier och prisbelönta restauranger.

För att verkligen få beundra något arkitektoniskt, gå till CN Tower, Torontos mest berömda landmärke som en gång i tiden var den högsta fristående konstruktionen i världen. För den bästa utsikten i staden, ta dig upp till en av utsiktsplatserna eller restaurangerna.

Toronto
Niagarafallen
FOTO: ARILMAGES

Natur

Torontos största och mest populära park är High Park, ett populärt friluftsställe för stadsbor, känt för sina körsbärsblommor på våren. För en mindre urban naturupplevelse bör du definitivt besöka Niagarafallen. Det tar 90 minuter att köra dit, men är definitivt värt resan.

På vägen dit kan du besöka unika Casa Loma, det enda riktiga slottet i full storlek i en nordamerikansk stad. Numera är Casa Loma ett museum, men ursprungligen byggdes det åt sir Henry Pellatt, en multimiljonär som var bland de första att förstå attraktionen och potentialen hos Niagarafallen.

Nattliv

Efter att ha kollat in shoppingen, arkitekturen och na-turen, är det dags att kasta sig ut i Torontos nattliv. För det bästa festandet är Fly platsen att vara på. Här huserar några av världens bästa DJ:s. För atmosfär, bege dig till Pegasus Bar och coola Voglie Risto-Bar. Slack Alice är en populär bistro, och för den godaste mojiton i staden ska du ta dig till The Drake Hotel på Queen St West. Avsluta sedan natten på Huxton Nightclub på Bathurst. Eller åk på en månskenskryssning med Epic Cruises och dansa till gryningen på det största dansgolvet på öppet däck.

Ta dig till Toronto
Det är enkelt att flyga till Kanada från Sverige. Från Arlanda går dagliga avgångar med olika flygbolag.