fbpx

365 PUBLISHING
Tel. +46 (0)21 4506440
Epost: redaktionen@hitodit.se
Trefasgatan 3, 721 30 Västerås, Sweden
www.365publishing.se

Heta arbetsplatser i Dalarna

Heta arbetsplatser i Dalarna
2023-08-10 Tobbe365
Text: 365 Publishing AB

I Dalarna finns många företag som ligger i framkant och växer. Flera av dem söker också ny arbetskraft just nu. Här kan du läsa om några av de heta arbetsplatserna.

Stark medvind för Ludvikaföretag

Hitachi Energy, Ludvika/ Smedjebacken

Med framtidens teknik möjliggör Hitachi Energy den gröna energiomställningen. Företaget är världsledande med produkter och system för elförsörjning, och kunderna finns både i Sverige och globalt. Företaget fick bland annat nyligen en stor order för att integrera två havsbaserade vindkraftparker med Polens elnät.
Tobias Hansson, vd för Hitachi Energy i Sverige, säger att företaget under 2022 behövde 1 000 nya medarbetare, varav 700 rekryterades till Ludvika. I år kommer behovet av nyrekrytering vara lika stort: ytterligare 1 000 nya medarbetare.

— Marknaden är enorm och vi har varit framgångsrika med stora ordrar. Så vi behöver helt enkelt växa, säger Hansson.

Det som behövs är bland annat olika typer av ingenjörer.
— Men produktionspersonal är också en stor del. Vi behöver även rekrytera personal till HR, på kommunikationssidan, till projektledning och ekonomi.

Läs mer om Hitachi på Hit&Dit

Lediga jobb på Hitachi: 

Tobias Hansson, vd Hitachi Energy i Sverige
Hitachi Energy har tecknat ett av Sveriges största exportkontrakt någonsin. Företaget ska leverera HVDC-teknik till den tysk-nederländska stamnätsoperatören TenneT för cirka 147 miljarder kronor

Hundratals nya jobb i grön batterifabrik

Northvolt, Borlänge

Ingenjörer, operatörer, mekaniker, elektriker och tekniker. I slutet av året börjar den gröna batterijätten Northvolt att rekrytera personal till sin nya fabrik i Borlänge. Det första gröna batteriet ska vara färdigt 2025 och nu söks medarbetare som vill vara med och leda uppstarten. Enligt företaget kommer fabriken att behöva hundratals nya medarbetare.

Lediga jobb på Nortvolt:

Modern gruva i teknikens framkant

Boliden, Garpenberg

Tillgången till metaller och mineral sätter takten i klimatomställningen, och svensk gruvnäring spelar därför en avgörande roll i omvandlingen till ett hållbart samhälle. Gruvkoncernen Boliden har i över nittio år prospekterat, utvunnit och förädlat bas- och ädelmetaller. Idag är man branschledande i Norden när det gäller hållbar metallproduktion, från fynd till återvinning av förbrukad metall.

Bolidens gruva i Garpenberg i Hedemora kommun är världens mest produktiva underjordsgruva för zinkbrytning. Gruvområdet i Garpenberg är ett av de äldsta i Sverige som fortfarande är i drift. Men att jobba här är inte bara anrikt, tack vare investeringar i branschledande och till stor del automatiserade tekniklösningar är Garpenberg numera också en av världens mest moderna gruvor – driftsäker, miljövänlig och kostnadseffektiv.

Lediga jobb på Boliden:

Skönhetsföretag som välkomnar växtvärken

Lyko, Vansbro

Lyko bygger nu ut sitt lager för att kunna fortsätta att expandera i Norden och resten av Europa. Lagerytan ska bli tre gånger så stor som den är i dag, och när den är klar ska den motsvara en yta lika stor som 7,5 fotbollsplaner. Bygget ska vara klart och i drift i oktober 2023.

Som ett av världens ledande skönhetsföretag vill Lyko förändra branschen. De flesta förknippar Lyko med smink, hudvård och hårvård och det är ju bra. Men företaget är så mycket mer. Här kan du hitta jobb också inom IT, marknadsföring, lager, ekonomi , HR och inköp.

Lediga jobb på Lyko:

Med stålindustrin mot framtiden

SSAB, Borlänge

Som medarbetare på SSAB får du möjlighet att arbeta i ett stålföretag som förändras i snabb takt. SSAB revolutionerar ståltillverkningen med två unika stål som i princip ger noll fossila koldioxidutsläpp. Det banar väg för en grönare framtid. På SSAB i Borlänge hittar man både utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Här hittar du en dynamisk arbetsplats med nyfikna medarbetare och erbjuds en mängd olika möjligheter att växa professionellt inom organisationen.

Läs mer om SSAB på Hit&Dit

Lediga jobb på SSAB: 

Clara Lönnstorp

Viktiga vårdyrken över hela länet

Region Dalarna, flera orter

Sjuksköterskor, undersköterskor och tandläkare. Men också IT-specialister, laboratorieassistenter och psykologer. Inom Region Dalarna finns en mängd jobbtillfällen för den som är utbildad inom vård och omsorg. Här finns också arbetstillfällen för andra yrkesgrupper som till exempel lokalvårdare och tvättbiträden.

Falu Lasarett är det största sjukhuset, ett komplett länssjukhus med samtliga medicinska specialiteter. Mora Lasarett är ett akutsjukhus där befolkningen i norra och västra Dalarna kan söka vård. Här tas också många besökare och turister som vistas i Dalarna emot. Dessutom finns lediga tjänster vid flera av de lokala vård- och hälsocentralerna i länet.

Lediga jobb på Region Dalarna: 

Mora Lasarett akutsjukhus
Region Dalarna är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden. Deras uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet, kollektivtrafik, regional utveckling och utbildning.

De letar alltid efter kompetent personal

Outokumpu / Avesta

Outokumpu är en global ledare inom rostfritt stål och sysselsätter cirka 9 000 yrkesverksamma i mer än 30 länder. Med huvudkontor i Helsingfors, Finland.

Det är ingen slump att Outokumpu i Avesta är en av ortens största arbetsgivare med ca. 750 medarbetare.  Här hittar du en attraktiv arbetsgivare med stora utvecklingsmöjligheter.

Lediga jobb på :Outokumpo

Nominerat till årets Karriärföretag 2023

Ovako / Smedjebacken

Ovako är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål som exporteras och säljs globalt. De baserar deras produktion på återvunnet stålskrot vilket bidrar till att deras koldioxidutsläpp är 80 % lägre än det globala genomsnittet för företag som tillverkar varmvalsade stålprodukter. Ovakos verksamhet omfattar en mängd olika yrkesroller, vilket innebär att de har ett behov av många olika kunskaper. Det skapar också en rad karriärmöjligheter både på hemmaplan och utomlands för anställda och chefer som vill utvecklas, till exempel genom ändrad karriärinriktning eller omplacering i koncernen. Förutom att du får utveckla dina färdigheter i det dagliga arbetet erbjuder de olika utbildningar för att du ska få möjlighet att möta de operativa kunskapskraven som finns.

Läs mer om Ovako

Lediga jobb på Ovako

Älskade varumärken

Orkla / Vansbro och Falun

Varumärkeskoncernen Orkla satsar stort på Dalarna för att möta de senaste årens tillväxt. I Vansbro går ugnarna varma dygnet runt. Här gör stenugnsbakade pizzor och pajer – 10 000 ton mat per år. Och mer ska det bli! Förra året kom nyheten att företaget storsatsar på Vansbrofabriken eftersom efterfrågan på paj och pizza ökat.

Orkla satsar nu 300 miljoner på en utbyggnad. Det handlar om 3 000 kvadratmeter som ska stå klart vid årsskiftet. I fabriken arbetar idag ungefär 160 personer för att framställa mat till storhushåll, restauranger och vanliga konsumenter.  I Falun ligger Nordens största fabrik för hygienartiklar. Här har tillverkas hygienprodukter under kända varumärken som exempelvis HTH, Bliw, Family Fresh och LdB. Verksamheten i Falun har också nästan fördubblat sin produktion de senaste åren. För att kunna fortsätta expandera och bygga för framtiden så har man investerat nästan 80 miljoner kronor i att bygga ut kapacitet i Falun. Mer personal kommer att behöva anställas i Vansbro och Falun. Det finns ett brett utbud av karriärmöjligheter inom Orklabolagen. Exempel på jobb- lager, logistik, produktion, marknadsföring, försäljning, ekonomi, HR, kommunikation, affärsutveckling.

Lediga jobb på Orkla

Mattias Sjöblom – Gastronomisk utvecklare

”Jag arbetar på Orkla för att jag får möjlighet att driva utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle.

Elbolaget för alla som älskar Dalarna!

Dalakraft

Dalakraft AB har gått från att vara ett elhandelsbolag till en engagerad samhällsaktör med en vision – ett livskraftigt Dalarna!   Företaget visar sitt engagemang och strävan genom att engagera sig lokalt, tex genom att stötta unga entreprenörer, driva en hockeyskola, och dela ut över 200 000 kr varje år till föreningar och organisationer i Dalarna, samt utse Årets “dalakraft”.De vill att alla medarbetare ska känna att de utvecklas, är viktiga, har roligt ihop och tillsammans sätter kunden i fokus. De strävar ständigt efter hållbar utveckling i alla led.

Lediga jobb på Dalakraft

De här arbetsplatserna är endast ett axplock av intressanta arbetsgivare i Dalarna. Fler företag, arbetsplatser och spännande nysatsningar kan du läsa om på Hit&Dit löpande.