fbpx

365 PUBLISHING
Tel. +46 (0)21 4506440
Epost: redaktionen@hitodit.se
Trefasgatan 3, 721 30 Västerås, Sweden
www.365publishing.se

Färna Herrgård – en pärla i Bergslagsskogen

Färna Herrgård – en pärla i Bergslagsskogen
2018-01-22 Anders Gidlund
Text: Hit&Dit Foto: Färna Herrgård

Närodlat och avkopplande. Färna Herrgård & Spa erbjuder ­modern ­gastronomi och spalyx vid kanten till vildmarken.

Naturliga råvaror är grunden i all vår matlagning och menyerna är baserade på hållbara och lokala råvaror.

Inga-Lena Eriksson, kökschef Färna Herrgård

Djupt inbäddad i den trolska bergslagsskogen, en dryg mil från Skinnskatteberg, ligger Färna Herrgård & Spa. Genom århundraden har gäster kommit och gått på herrgården. Men om det från början var bergsmän, grevar och baroner som kom hit, ser publiken numera något annorlunda ut. Idag kommer man hit för att fly vardagen, konferera eller njuta av en romantisk weekend. Och inte minst: för att äta den goda maten.

Modern gastronomi med lokala förtecken

Maten är en stor del av Färna och samarbetet med de lokala bönderna är tätt. Inga-Lena Eriksson, kökschef och sommelier, har tillbringat över tio år med att hitta de mest högkvalitativa livsmedelsproducenterna i grannskapet. Hon hämtar personligen produkterna direkt hos bönderna, vilket byggt upp ett värdefullt personligt nätverk.

– Naturliga råvaror är grunden i all vår matlagning och menyerna är baserade på hållbara och lokala råvaror, anpassat efter säsongen, säger Inga-Lena.

– Vi har en egen köksträdgård där vi odlar grönsaker och örter. Vi håller även vinmakarmiddagar några gånger per år och på helgerna serverar vi ett mycket populärt afternoon tea. Allt är lagat och bakat från grunden.

Färna ska vara en plats att njuta av, såväl av god mat, ­sköna behandlingar som en avkopplande och vacker miljö. Jag är så glad att kunna erbjuda våra gäster allt detta.

Wenche Engström, ägare på Färna Herrgård & Spa

Djupa skogar och varma bad under bar himmel

Men ett besök på Färna är mer än god mat. Miljön är underbar, herrgården ligger i en ekopark, omgiven av sjöar och djupa skogar. Som gäst kan man följa med både på älg- och bäversafari eller vargspaning. Och vad sägs om att sjunka ner i ett varmt bad under bar himmel efter skogspromenaden? Det är precis vad herrgårdens spagäster kan göra. I spaet finns även inomhuspool, flera olika bastur och sköna behandlingar.

– Jag blev förälskad i Färna vid mitt första besök här och när min man och jag sedan köpte herrgården 1994 ville vi att fler skulle få uppleva denna vackra plats. Färna ska vara en plats att njuta av, såväl av god mat, sköna behandlingar som en avkopplande och vacker miljö. Jag är så glad att kunna erbjuda våra gäster allt detta, säger Wenche Engström, vd och ägare på Färna Herrgård & Spa.

Läs mer om Färna Herrgård här:

» farnaherrgard.se