fbpx

365 PUBLISHING
Tel. +46 (0)21 4506440
Epost: redaktionen@hitodit.se
Trefasgatan 3, 721 30 Västerås, Sweden
www.365publishing.se

Fjärdhundraland – smaka på ett svenskt Toscana

Fjärdhundraland – smaka på ett svenskt Toscana
2017-02-03 Martina Sandberg
TEXT: ÅSA BACKMAN
FOTO: HÖGBO BRUK

Exklusivt mathantverk och unika upplevelser har blivit destinationen Fjärdhundralands signum. Nu paketeras den kulinariska upplevelsen med boende och aktivitet, allt för att locka internationella turister till bygden.

Landskap, Fjärdhundraland

Ta ett unikt läge på landsbygden, mitt emellan storstäderna Stockholm, Uppsala och Västerås, lägg där till ett gäng duktiga småföretagare som stöttar varandra, en förening som aktivt arbetar med att placera sina medlemmar på den internationella – resultatet är destination Fjärdhundraland.

Småskaligt och exklusivt gör Fjärdhundraland till något av ett ”svenskt Toscana”. Liksom i Italien vill områdets producenter bygga upp ett varumärke kring mat- och kulturupplevelser. Den kulinariska traditionen i området gör att man nu får ta del av det stöd som Visit Uppland beviljats av Tillväxtverket för att främja internationell turism.

Mats Thorburn på föreningen Fjärdhundraland

– Det här är naturligtvis jätteroligt, säger Mats Thorburn, ordförande i Fjärdhundraland ekonomisk förening.

Inom föreningen har planer för paketering med boende, mat och aktivitet legat i startgropen sedan länge. Nu kan de äntligen bli verklighet. Idéarbetet inom föreningen Fjärdhundraland pågår för fullt. Och i takt med att allt fler turister hittar till området ökar också antalet företagare.

– Vi märker att ju mer etablerat Fjärdhundraland blir som besöksmål, desto fler företagare vågar satsa. En positiv effekt som gör hela bygden än mer intressant för turister, avslutar Mats Thorburn.