fbpx

365 PUBLISHING
Tel. +46 (0)21 4506440
Epost: redaktionen@hitodit.se
Trefasgatan 3, 721 30 Västerås, Sweden
www.365publishing.se

Barnens Siljan – sommaräventyret är nära

Barnens Siljan – sommaräventyret är nära
2017-02-02 Martina Sandberg

Träffa Tomten, mata björnungar och kasta dig utför forsen på en gummiring. På Sagolandet Tomteland, Orsa Rovdjurspark och Leksand Sommarland, som ligger på bekvämt avstånd från varandra, finns upplevelser och aktiviteter för hela familjen.

Sagolandet Tomteland

FOTO: TOMTELAND

Rock’n’Troll hos Tomten

Tomteland är ett riktigt sagoland som ligger djupt inbäddat i skogarna strax utanför Mora, intill Gesundabergets fot.

Sommaren 2016 är det premiär för heldagsäventyret Rock’n’Troll – en musikalupplevelse för både stora och små i tre akter. Förutom sång, dans, teater och äventyr finns aktiviteter som den vuxenförbjudna Busskolan och den stora barnfavoriten Häxans svängiga Häxrock.

På egen hand kan man fiska i Aurorasjön, åka trampbåt, njuta av godsaker i Tomtemors glasseria, hoppa i hoppborgen och besöka Hälgeland. Man kan bada vid Tomtens badplats, åka häst och vagn samt klättra runt i den långa klätterställningen. I skogarna lurar trollen och mellan träden dansar älvorna. Så ta någon hårt i handen och stig in i en värld fylld av fantasi, trolldom och magi.

Hur lång tid tar besöket på Tomteland?
Ska ni uppleva allt som händer och sker behöver ni stanna minst hela dagen. Entrébiljetten gäller även för entré nästkommande dag om ni tar en stämpel på han-den när ni går hem den första dagen.

Var kan vi äta vår matsäck?
Ni är välkomna att ta plats på någon av alla bänkar och bord som finns utomhus i parken. Det finns även en slogbod med eldstad vid bakre delen av Aurorasjön samt möjlighet att äta matsäcken inne i Trollens hus. I parken finns även grillkiosk, glasseria och restaurang.

Får vår hund följa med?
Hundar får följa med in i parken men måste hållas kopplade hela tiden och får inte följa med in i husen.

» tomteland.se

Orsa Rovdjurspark

FOTO: ORSA ROVDJURSPARK

Kalas hos djuren

Orsa Rovdjurspark firar 30 år. För att så många som möjligt ska få chansen att delta i firandet kommer det att anordnas hela 30 stycken kalasdagar. Det blir allt från föredrag till tävlingar, tårtfest och skojiga upptåg.

Orsa Rovdjurspark är Europas största rovdjurspark. Här lever djuren i stora inhägnader med naturliga skogsmiljöer. Parken har valt en inriktning med stora rovdjur från norra halvklotet och flera av dem är utrotningshotade.

Parken erbjuder dig att följa djurvårdarens arbete på nära håll genom guidade visningar. Här finns lekplatser och stationer som är utformade för att barnen på ett lekfullt sätt ska kunna ta till sig kunskap om djur och natur.

Vad är Camp Care?
Tillsammans med en djurvårdare får barnen träffa några av parkens rovdjur på nära håll och hjälpa till med matningar, skura och göra rent eller bygga något klurigt till djuren. Precis som för barnen i Wild Kids. Onsdagar och fredagar vecka 25-33.

Vilka djur finns att se i parken?
Här lever Sveriges fyra stora rovdjur – brunbjörn, varg, järv och lodjur tillsammans med utrotningshotade rovdjur som isbjörn, snöleopard och sibirisk tiger.

Vad finns det mer att göra i Orsa Grönklitt?
I närliggande Rädsjön kan ni svalka er med ett bad, fiska eller ta en kanottur. Här finns fina cykelleder som passar alla nivåer. På Orsa Grönklitts aktivitetscentrum finns sportshop, verkstad och utrustning att hyra eller köpa. Här säljs även fiskekort.

» orsarovdjurspark.se

Leksand Sommarland

FOTO: LEKSANDS SOMMARLAND

Blötaste äventyret

Vackert beläget intill Siljans strand ligger Leksand Sommarland, parken som vägrar att bli vuxen. Innanför grindarna väntar familjens blötaste och mest galna äventyr.

Tänk dig att du färdas högt över det stora vattenlandet, i flera hundra meter, hängandes endast i en smal vajer. Eller att du tar dig fram, svingandes bland trädkronorna, i höghöjdsbanan. Här finns karuseller som får det att kittla i magen, motorland med snabba gokarts och ett härligt poollandskap med rutschkanor, forsar och fritt fall.

Är det stort avstånd mellan attraktionerna i parken?
Attraktionerna ligger nära varandra men parken är stor. Med Sommarlandståget tar ni er runt i parken alternativt promenerar ni till fots på asfalterade gångvägar. Skrindor finns att hyra.

Vad är populärt bland de minsta barnen?
Trafikstaden som ligger i anslutning till pastarestaurangen är en favorit. Här får barnen låna en trampbil och cykla runt i en miniatyrstad. Den stora barnpoolen som i sommar blir ännu varmare är så klart också en favorit.

Någon nyhet för sommaren 2016?
En av flera nyheter är de tre nya Speedhillbanor i vattenlandet med tidtagning, så att ni kan tävla om vem som åker snabbast. Banorna är 70 meter långa.

» sommarland.nu