fbpx

365 PUBLISHING
Tel. +46 (0)21 4506440
Epost: redaktionen@hitodit.se
Trefasgatan 3, 721 30 Västerås, Sweden
www.365publishing.se

The Magic Forest – succén i Örebro är tillbaka

The Magic Forest – succén i Örebro är tillbaka
2022-11-25 Anders Gidlund
The Magic Forest i Örebro. Tre vinterklädda barn går mot fantasifulla ljusinstallationer.
Text och foto: Örebrokompaniet

The Magic Forest är tillbaka i Örebro. Under 9-31 december förvandlas stadsparken åter till en magisk skog. En skog av färgsprakande LED-lampor och fantasifulla ljusinstallationer.

Förra året, 2021, besöktes The Magic Forest av 100.000 örebroare och turister. I december är succén tillbaka. Årets besökare kommer att känna igen en hel del. Men några större installationer är utbytta och ersatta med nya upplevelser.

– En annan väldigt rolig nyhet är att vi samarbetar med Örebro konstskola där eleverna på skolan kommer skapa egna ljusverk och på så sätt bidra med viktiga delar av ljusparkens utformning, säger Jimmy Führ, projektledare på Örebrokompaniet.

Nytt är också att det kommer finnas interaktiva stationer där besökarna själva kan bli en del av ljusinstallationerna. Varje kvart visas dessutom en ljusshow där lamporna leker till ett unikt musikklipp. Besökarna kan utöver den magiska upplevelsen även njuta av både varma drycker och något gott att äta.

En väldigt rolig nyhet är att vi samarbetar med Örebro konstskola där eleverna kommer att skapa egna ljusverk.

Åtgärder för att minska elförbrukningen

Alla lampor som används för att lysa upp Stadsparken är moderna LED-lampor vilket innebär att de är väldigt energieffektiva. I fjol förbrukade ljusparken sammanlagt 1.381kWh, vilket motsvarar hälften av vad en normalstor villa förbrukade under samma period.

Men med tanke på rådande elsituation genomförs likväl flera åtgärder för att minska elförbrukningen. Den största förändringen är att evenemanget kortas ner med tre veckor. På mattorget ersätts eldrift med matlagning över öppen eld.

– Genom att vi agerar energismartare och ändrar öppettiderna så att parken är upplyst 21 dagar mindre än planerat räknar vi med att energiförbrukningen för ljusparken blir 50% lägre än enligt ursprungsplanen, säger Jimmy Führ.

 

> Läs mer på themagicforest.se

The Magic Forest | Örebro

The Magic Forest i Stadsparken är öppen 9–31 december kl. 16:00–20:00 och har fri entré.
Evenemanget arrangeras av Örebrokompaniet.