fbpx

365 PUBLISHING
Tel. +46 (0)21 4506440
Epost: redaktionen@hitodit.se
Trefasgatan 3, 721 30 Västerås, Sweden
www.365publishing.se

Mäktig motorfest i Karlskoga

Mäktig motorfest i Karlskoga
2017-05-24 Martina Sandberg
  • Karlskoga motorvecka
  • Karlskoga motorvecka
  • Karlskoga motorvecka
  • Karlskoga motorvecka
  • Karlskoga motorvecka
  • Karlskoga motorvecka
  • Karlskoga motorvecka

Snabba bilar, smäckra segelflygplan och häftiga jetskis. Massor av människor och en folkfest med både motormuller, mat och musik. Den 14-18 juni är det dags för Karlskoga motorvecka!

Den femte upplagan av Karlskoga motorsportvecka har alla förutsättningar att bli den häftigaste hittills. Varje år bjuds på spännande nyheter, den här gången bland annat högflygande freestylemotocross, MC-stuntåkare som är fenomenala balanskonstnärer, spektakulära flyguppvisningar och den blöta möjligheten att prova tandem jetpak.

– Hela Karlskoga lever upp under motorsportveckan! Vi har uppemot 15 000 besökare per dag på de olika arenorna. Det är fantastisk kul att vi lyckats så bra med att bygga vidare på Karlskogas stolta motorsporthistoria, säger projektledaren Pialill Ring.

Karlskoga motorvecka
FOTO: Janne Alfzon
Karlskoga motorvecka
FOTO: Janne Alfzon

Späckat program på många arenor

Under några späckade junidagar bjuds Karlskogabor och turister på allt från jetski, traktorpulling, enduro och trial till regularity rally för elbilar och banracing. På Karlskoga Motorstadion avgörs som vanligt Sveriges Historiska Grand Prix, Velodromloppet med närmare 300 klassiska tävlingsbilar på startlinjen.

Flygfältet är en populär arena där det blir både flyguppvisningar och freestylemotocross, MC-stuntåkare och traktorpulling. Sjön Möckeln och dess stränder är en fantastisk arena för SM i Jetski och Super Course.

– Här får publiken verkligen närkontakt med ekipagen som susar fram på vattnet! Och man kan prova att åka vattenskoter, springa i vattenbollar, testa bumperballs eller åka ring- och bananbåt, säger Pialill Ring.

Karlskoga motorvecka
Karlskoga motorvecka
FOTO: Janne-Oscarsson

Mycket mer än motorer

Men Karlskoga motorsportvecka är faktiskt mycket mer än motorer. Runt om på arenorna bjuds förutom på tävlingar också upplevelser som utställningar, uppvisningar och underhållning. Nytt för i år är temat konst – fart – design: ett tjugotal konstnärer ställer ut på galleri, restauranger och caféer i stan. På torsdagen är det dessutom dags för Karlskogafesten i centrum, med flera kända lokala och nationella artister som uppträder. Här kan man äta och dricka gott och titta på uppvisningar och underhållning på den stora scenen.

Folkfest för alla från 3 till 93 år. Späckat program med 130 programpunkter. Om Pialill Ring bara får rekommendera en enda aktivitet, vilken blir det?

– Då säger jag Karlskoga Top 20. Det är en häftig show med fräcka supersportbilar som Lamborghini, Ferrari och McLaren på Centrumleden mitt i Karlskoga. Det blir också en supersnygg förkörningsgrupp med nordiska specialvagnar byggda på 1940-talet. Karlskoga Top 20 är otroligt uppskattat och drar alltid mycket besökare.

Karlskoga motorvecka
Karlskoga motorvecka
FOTO: Janne-Oscarsson