fbpx

365 PUBLISHING
Tel. +46 (0)21 4506440
Epost: redaktionen@hitodit.se
Trefasgatan 3, 721 30 Västerås, Sweden
www.365publishing.se

Djungelboken – The Musical

Djungelboken – The Musical
2018-12-06 Anders Gidlund
Musikalen Djungelboken
Text: Hit&Dit

Nu kommer Djungelboken – The Musical! Följ med till den vilda och exotiska indiska ­djungeln och möt där de klassiska figurerna Mowgli, Baloo, Bagheera, Kaa och den fruktade Shere Kahn. Det är en ny­skriven föreställning med humor, medryckande musik, ­dramatik och en begåvad ensemble i en spektakulär uppsättning för hela familjen.

Hit&Dit har nu biljetter som du kan tävla om att vinna! Läs vidare.

Att få spela en latinsk apkung känns både pirrigt & utmanande, säger Leo Mendéz. Dansen och musiken har jag i blodet och spela apa kan jag också göra, fortsätter han med en blinkning. Det är musikalscenen som är ny för mig. En riktigt kul utmaning.

Mendez

Nils Axelsson som Mowgli och Mendez som Kung Gibbon
Nils Axelsson som Mowgli och Mendez som Kung Gibbon.

Dröse&Norberg har lockat Mendez att göra musikaldebut som en svängande apkung. Andra namn kända namn som med roller är bland andra Gunilla Backman, Jakob Stadell och Tilde Fröling.

Efter Trollkarlen från Oz, Snövit The Musical och Äventyret Aladdin är det dags för Dröse&Norberg att ta sig ut på turné med Djungelboken The Musical.

Denna legendariska saga tolkas på ett personligt sätt med humor, medryckande musik, dramatik och en sanslöst begåvad ensemble i en spektakulär uppsättning för hela familjen.

– Vi vill att våra besökare skall känna att de verkligen är med. Nästan som att de sitter mitt på scenen. Nära känslorna, ljuden och dofterna. Vi vill skapa lite magi, säger Anna Norberg, som är producent för uppsättningen.

Djungelboken scenbild
Fullt med humor och drama för hela familjen i Djungelboken – The Musical.

Nytt men välkänt

Även om det är en nytolkning träffar vi många av de välkända karaktärerna som Kaa, Shere Khan, Baloo, Bagheera och givetvis Mowgli. Men Dröse&Norberg går ett steg längre i sin tolkning. De vill skapa en annorlunda djungelfamilj. En som är inspirerad inte bara av den indiska djungeln utan även från andra hörn av världen.

– Jag ville börja med att skapa en apkung av rang. Men med något extra, berättar Robert Dröse som står för manus och regi.

– Vi tänkte i termerna rytm, charm, intensitet, livfullhet och en förstås en klick galenskap. Mendez fick bli vår Kung Gibbon – Djungelbokens tokiga variant av Kung Louie, säger Robert och skrattar.

Gunilla Backman som Kaa
Gunilla Backman som Kaa.
Tilde Fröling som gam
Tilde Fröling som gam.

Gunilla Backman slingrar sig

De rutinerade musikalartisterna Gunilla Backman och Jakob Stadell finns också med i ensemblen. Backman spelar pytonormen Kaa.

— Som jag fått rollen beskriven är Kaa drottningen i djungeln, säger Gunilla Backman. Vilket passar mig fint för det är hon som bestämmer.

Jakob Stadell, som spelar Shere Khan håller inte riktigt med om vem som bestämmer i djungeln.

— När jag var barn var jag rädd men fascinerad av Shere Khan, säger han. Det är kittlande att få spela i Djungelboken som han anser vara en av de absolut bästa tecknade filmerna som gjorts.

Tilde Fröling gör även hon debut på musikalscenen och kommer att spela en av gamarna vid namn Huulda.

—Det skall bli oerhört kul att gestalta en gam, säger Tilde Fröling och skrattar. Det är inget jag personligen identifierar mig med men man älskade ju gamarna i den klassiska Djungelboken. Den återkommande repliken ”Men hitt på nåt!” är något som de flesta minns.

Djungelboken - hela ensemblen
Hela ensemblen till Djungelboken som nu åker på turné.

Djungelboken på turné

Djungelboken – the Musical ger sig ut på turné under vintern och våren 2019. Nils Axelsson som spelar Mowgli ser fram emot att få turnera.

— Det känns kul att jobba med Dröse & Norberg just för att de är ett av få bolag som satsar stort på familjemusikaler, säger han. Att få turnera runt på arenor och spela musikal är väldigt sällsynt. Tänk vad härligt att få roa hela familjer, vuxna som barn.

Robert Dröse har även skrivit sångtexterna, som tonsatts av Martin Landh. Producent är Anna Norberg.

TÄVLA OM BILJETTER MED HIT&DIT!

Hit&Dit ger dig chans att se Djungelboken med familjen. Du kan vinna 4 biljetter till någon av föreställningarna:

  • Örebro 12 januari
  • Eskilstuna 18 januari
  • Västerås 8 feb
  • Uppsala 9 feb
  • Sandviken 17 feb
  • Falun 23 feb
  • Karlstad 24 feb
  • Göteborg 3 mars

Se tävlingen på Facebook! Länk nedan.

Se mer om Djungelboken – The Musical här:
» drosenorberg.se