fbpx

365 PUBLISHING
Tel. +46 (0)21 4506440
Epost: redaktionen@hitodit.se
Trefasgatan 3, 721 30 Västerås, Sweden
www.365publishing.se

Big Fish på Uppsala stadsteater – en svallvåg av berättarglädje

Big Fish på Uppsala stadsteater – en svallvåg av berättarglädje
2019-03-31 Anders Gidlund
TEXT: Hit&Dit
FOTO: Micke Sandström

Edward Bloom har levt ett liv utöver det vanliga. Åtminstone enligt de historier han berättat om sig själv för sin son, Will. Hans väg verkar ha kantats av de mest bisarra figurer, udda livsöden och märkliga typer…

När Wills mystiska pappa börjar bli till åren bestämmer sig Will för att verkligen försöka lära känna sin far. Han har tröttnat på skrönorna. Vad är påhittat och vad är sant av alla dessa fantastiska sagor, storartade hjältedåd och omöjliga uppdrag hans pappa tvingats lösa? Och varför kan han aldrig berätta något om sig själv som är på riktigt?

Big Fish är en musikal med fantasin i huvudrollen. Med sagan som redskap försöker den förstå omvärlden. Den amerikanska romanen och sedermera Tim Burton-filmen förvandlades till musikal på Broadway i New York med urpremiär 2013. Nu får den Skandinavienpremiär på Uppsala stadsteater – med praktfull kostymskrud och magisk scenografi – i regi av musikalgurun Ronny Danielsson.

Uppsättningen på Uppsala stadsteater är kritikerrosad. DN skriver: ”Ännu ett bidrag som inte kan beskrivas som någonting annat än genuin musikteater.” och UNT skriver: ”Gedigna musikalröster som i sin tur ackompanjeras av en levande orkester. Tack för det, Stadsteatern! Under leding av Kristofer Nergårdh utgör musiken föreställningens pulsåder som på ett organiskt sätt flätar samman sångnumren.”

TÄVLA OM BILJETTER
På Hit&Dits Facebook pågår en tävling där du kan vinna biljetter.
Två personer vinner två biljetter var till föreställningen den 13 april kl 18.00
SE OCH DELTA I TÄVLINGEN HÄR.
BIG FISH
PJÄSEN SPELAS PÅ UPPSALA STADSTEATER
TILL OCH MED 13 APRIL
AV: John August
REGI: Ronny Danielsson
MUSIKANSVARIG & KAPELLMÄSTARE: Kristofer Nergårdh
MUSIK & SÅNGTEXTER: Andrew Lippa
SCENOGRAFI: Martin Chocholousek
KOREOGRAFI: Per-Magnus Andersson
MASK: Sigrid Nathorst-Windahl
ÖVERSÄTTNING: Adde Malmberg
KOSTYM: Sylva Hanáková
MEDVERKANDE:  Magnus Borén, Daniel Engman, Jakob Fahlstedt, Åsa Forsblad Morisse, Samantha Gurah, Annika Herlitz, Linda Kulle m fl.
Rekommenderad åldersgräns: 10 år.

 

LÄS MER OM PJÄSEN PÅ
Uppsalastadsteater.se